Viool

Terug

Viool

De viool is een snaarinstrument, en daarnaast ook nog een strijkinstrument. Dat betekent dat je op de snaren strijkt met een strijkstok om het geluid te maken. Een viool heeft vier snaren, die gestemd zijn op de noten G, D, A en E. De strijkstok is een lange stok van tropisch hardhout gemaakt, met echte paardenstaart-haren waarmee je over de snaren heen wrijft.

Er zijn verschillende maten violen. Zo beginnen kleine kinderen vaak met een ‘halve’ viool en als ze wat groter worden, stappen ze over naar een driekwart viool. Als je helemaal volgroeid bent dan kan je gaan spelen op een hele viool. Om niet elke keer een nieuwe viool aan te hoeven schaffen, bieden wij bij Muziekschool de Rover de mogelijkheid om een viool te huren. We hebben alle maten voldoende in huis zodat de leerlingen op elk moment over kunnen stappen naar een groter exemplaar als dat nodig is.

De grotere broer of zus van de viool is de altviool. Deze viool is niet alleen groter maar heeft ook een andere stemming dan de gewone viool. Op onze muziekschool is er ook een mogelijkheid om op dit prachtige instrument les te krijgen.

Terug